Van harnas naar hangmat

door | okt 15, 2018 | 0 Reacties

Wat bedoel je daar eigenlijk mee?

Waar dat harnas vandaan komt is een oefening, die ik deed in 2013 om van een dilemma een oplossing te maken. Ik volgde de NLP practitioner opleiding met Monique Hoogenboom als docente (in Maarsbergen).

De opdracht was om op je rechterhand te visualiseren, met gesloten ogen, hoe het nu is ….., oftewel hoe je je nu voelde. Als een ridder in een harnas, zodat ik klaar was om zonodig de strijd aan te gaan met alles en iedereen. Weliswaar met open vizier, maar met een grote dosis wantrouwen naar de buitenwereld. Als je niet bij mijn groepje hoorde, dan was je al snel afgekeurd… En op mijn linkerhand zette ik in gedachten mijn grootste verlangen: liggend in een hangmat met de wuivende duinen en het strand om mij heen en in mijn hand een koud glas drinken. Zie je het voor je? En kun je voelen hoe dat voor je zou zijn?

Vervolgens was het de bedoeling dat je langzaam beide handen omhoog zou brengen en dan zou voelen wat er nodig was om van rechts naar links te kunnen….om beide visualisaties samen te voegen.

Ten eerste was mijn hangmat nog niet af…, die had nog wat macramétouw nodig. En ten tweede lukt het knopen van een hangmat vrij lastig, als je een harnas draagt. Dus het antwoord voor mij in deze oefening was: stapje voor stapje kun je dat realiseren, als je begint met je handen vrij maken. En vervolgens ook de rest van het harnas uitdoen, want met dat harnas in een hangmat gaan liggen is geen pretje, want dat voelt niet lekker.

Wat helpt in zo’n proces (van jaren) is een beetje humor.

Dit hierboven is het verhaal van het harnas en de hangmat. Ben je nieuwsgierig naar de oplossing voor jouw dilemma of kun je nog wel wat tips gebruiken om jezelf te kunnen zijn in het leven? Schrijf je dan nu in voor de GRATIS online training, die ik geef op maandag 22 oktober om 20.30u.

https://doejeding.webinargeek.com/van-harnas-naar-hangmat

Je krijgt een uur lang inspiratie en uitleg van een aantal tips, die je direct zelf kunt toepassen. Ik zal je een korte vragenlijst geven, waardoor je de impact van jouw genoten opvoeding zult beseffen. En een helder stappenplan, zodat je vanaf nu overal jezelf kunt zijn, ook op je werk, als je dat zou willen. Voel je je nu opgejaagd en heb je het gevoel dat je heel druk bent met anderen te helpen in je leven en wil je nu ook wel eens toekomen aan jezelf? Dan is deze GRATIS training echt een aanrader voor jou!

Waar ik vroeger altijd graag de QUICK WIN wilde kennen en weten, ben ik tegenwoordig bezig om al die mooie dingen, die ik door de jaren heen tot me heb mogen nemen, ook toe te passen op mijn leven. For keeps, voor de lange termijn. Tijdens die opleiding NLP was ik vooral bezig om mijn best te doen, mijn huiswerk te maken en te laten zien hoe goed ik alles al kon. Voor de buitenwereld…Dus mijn commitment was naar buiten gericht. Kun je pakken wat ik bedoel?

Zo niet, laat het me weten! mailto:info@doejeding.nl

Ik heb ook mijn streefgewicht gehaald in 2013! Gewoon een (heel duur) crashdieet gevolgd, mij er strikt aan gehouden en het resultaat was verbluffend. Prachtig aan de buitenwereld bewezen, dat ik het kon. Om vervolgens weer binnen no time zwaarder te worden dan ik was. En niet te vergeten: toen ik op mijn streefgewicht was, was ik mijzelf totaal kwijt. Ik vond het leven niets meer aan, was alleen maar bezig geweest met mijzelf, alleen. Ja, wel samen met mijn paard.

Nu, zwaarder dan ik ooit geweest ben, kan ik accepteren wie ik ben, in verbinding zijn met anderen, van binnen naar buiten leven, omdat ik commitment heb gegeven aan MIJ. Ik heb alleen met mijzelf door één deur te kunnen, de rest is bonus. Ik weet dat het leven niet altijd leuk is, dat kan ik niet veranderen. Er zijn heel veel dingen die ik niet weet en dat kan ik laten, zonder in te vullen. Ik voel meer compassie voor anderen, die het anders doen dan ik. En ik blijf bij mezelf. Ik kies voor mijzelf, omdat ik eindelijk mijn eigen gebruiksaanwijzing heb gevonden. Daardoor kan ik nu voluit leven en creatief blijven werken aan mijn zelfvertrouwen. Ik mag er zijn, met al mijn fouten en onvolkomenheden. En dat gun ik jou ook.

Ben jij er klaar voor om het roer om te gooien? En jezelf beter te leren kennen? Geef je dan op voor de gratis online training: https://doejeding.webinargeek.com/van-harnas-naar-hangmat

Ik beloof je dat ik je alles zal vertellen wat je nodig hebt om “zo snel mogelijk” de eerste stappen te zetten naar JEZELF. Zodat jij ook van binnen naar buiten kunt leven.

Liefs Jannemarie

Winkelmand