Succes

door | 28 jun 2020 | 0 Reacties

 

 

De workshop van zaterdag 20 juni was een groot succes!

Al zeg ik het zelf. Er waren 3 onderdelen waarbij er werd ervaren hoe het is om bijvoorbeeld van harnas naar hangmat te komen en wat daar voor nodig is.

Waarom ik het een succes noem is, omdat ik teruggekoppeld heb gekregen dat het voor de deelneemsters wat heeft opgeleverd. En voor mij was het fijn, dat de ochtend heel natuurlijk verliep en dat we genoeg tijd hadden voor de onderdelen die aan bod mochten komen.

 

Dat brengt me op het volgende:

Als je iets doet wat je makkelijk af gaat en voor jou vanzelfsprekend is, dan vind je het vaak vreemd, dat een ander daar kennelijk moeite mee heeft. En dat leidt vaak tot een oordeel over de ander.

 

Terwijl als je trots vertelt over waar jij goed in bent en wat jou makkelijk af gaat….de ander vaak denkt: ”Oh, nou ze is wel blij met zichzelf, KIJK HAAR NOU!” En dus vertel je er niet meer over, want jouw innerlijke criticus gaat dan zeggen, kijk mij nou. Dat werkt in ieder geval bij mij zo, omdat ik opgevoed ben met het motto: bescheidenheid siert de mens.

 

Maar als we nu eens met bewondering naar elkaar kijken en benoemen waar we de ander in uit vinden blinken en dat schouderklopje of compliment gewoon geven (en aannemen en dankbaar ontvangen)….dan zou de wereld toch mooier worden?

 

Voorbeeld:

Ik kan goed namen onthouden. En in plaats van een ander erop te wijzen, dat ze dat niet kunnen of ze te verbeteren, mag ik mijzelf prijzen met die vaardigheid. Zo blijft het positief.

 

Helaas zijn wij als mens geconditioneerd om te kijken naar wat niet klopt en daarop te focussen. We hebben de keuze om dat anders te doen. Ik nodig je uit om de weerstand los te laten en te kijken naar wat goed gaat. Doe je mee?

Hartelijke  groeten

Jannemarie

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)