Patronen doorbreken

door | 17 mrt 2020 | 0 Reacties

 

Dat zal ik je vertellen.

 

Maar eerst een voorbeeld:

NEE ZEGGEN tegen jezelf

Ik sprak al veel moeders die verlangen naar het hangmatgevoel. En die hebben allemaal gemeen, dat ze graag mensen helpen. Of gewoon willen helpen in het algemeen. Privé en ook zakelijk. En die vrouwen vinden het nog niet altijd makkelijk om NEE te zeggen.

 

SCHULDGEVOEL

Want dat levert direct een schuldgevoel op. Dus…zijn ze 24/7 beschikbaar. En bestaat hun leven vaak uit lijstjes afwerken en verlangen naar tijd voor zichzelf. Maar die tijd komt nooit, want ze geven geen grenzen aan.

 

Het lijkt wel of ze wachten, totdat iemand anders dat voor ze regelt, net zoals zij dat voor anderen doen. Helaas… dat zouden ze ook nooit kunnen accepteren.

 

Herkenbaar?

 

EGOÏSTISCH

Nou, laat me je dan vertellen dat het antwoord wat ik krijg van 80% van die ondernemende moeders is: “Ik vind het zo egoïstisch om voor mezelf te kiezen!”

 

HELPEN voelt lekker

Maar…het is net zo egoïstisch om te willen helpen! Dat is ook omdat het jou een goed gevoel geeft, toch? Echt iets doen voor een ander, iets geven, levert een fijn gevoel op. Voor JOU! En als ik nog een stapje verder ga… dat betekent dat die ander héél goed moet kunnen ontvangen! En oh wee als jouw hulp niet meer gewenst is of als er niet dankbaar mee om wordt gegaan, maar daarover een andere keer.

Dus als je wilt blijven geven, zul je een keer voor jezelf moeten gaan zorgen. Anders loop je leeg.

 

IK WEET NIET WAT IK WIL

Als ik die vrouwen vraag wat ze nu eigenlijk ECHT zouden willen…dan weten ze het antwoord niet. Niet concreet. Daar hebben ze nog nooit over nagedacht of de tijd voor genomen. Die tijd mag je nu gaan nemen. Of nog even wachten, totdat echt de maat vol is.

 

GEEF GRENZEN AAN

Als je bijvoorbeeld steeds vergeet om je grenzen aan te geven en je verwacht dat andere mensen die kunnen ruiken of van je voorhoofd af kunnen lezen, dan is het een patroon geworden, dat je eindeloos verdraagzaam bent voor anderen. Als je dat wilt veranderen is dat vrij simpel.

Creëer een nieuw patroon. Maar niet voordat je hebt gezien, erkend en toegegeven aan jezelf WAAROM je geen grenzen aangeeft. Waarom geef jij ze niet aan?

 

EEN NIEUW PATROON

En nu de oplossing. Creëer een nieuw patroon door 3 keer nieuw/ander gedrag te laten zien. Vertel één iemand drie keer (bij 3 verschillende gelegenheden), dat diegene over je grens gaat. Dat is spannend en nieuw en nodig. Dus trek de stoute schoenen aan en doe het anders dan je deed. Vertel hoe je het niet meer wilt. En wat je liever hebt. Simpel uitgelegd, maar nog niet altijd makkelijk in de praktijk. En toch is dit DE manier. Slechts 3 keer hoef je dit te oefenen en je hebt een nieuw patroon.

En ik kan je vertellen, het voelt heerlijk. Er gingen je al heel veel vrouwen voor zoals jij. Je hoeft in dit leven slechts met één iemand door een deur.

Als je goed met jezelf kunt leven, dan ben je prachtig op weg naar het ultieme “hangmatgevoel”. 

 

Wil je oefenen met mij? Dat kan natuurlijk. Gewoon even bellen.

 

Jannemarie

06 23261632

 

 

 

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)