Met jezelf door een deur

door | 6 jun 2020 | 0 Reacties

Hoe zorg je ervoor dat je met jezelf door een deur kan?

 

Ik kom zelf uit een warm nest. Vervelende uitdrukking, maar ik bedoel dat mijn ouders liefdevol waren. Ieder op hun eigen manier. En toch vond ik mijzelf verre van perfect. Ik ben altijd heel kritisch over mijzelf geweest. Vooral op de buitenkant gericht…mijn buitenkant.

 

Ik zat in de categorie 1 en soms 2.

 

  1. Ik ben niet oké, jij wel
  2. Ik ben niet oké, jij ook niet
  3. Ik ben oké, jij niet
  4. Ik ben oké, jij ook

 

Dus zelfs als je liefdevolle ouders hebt, kun je zelf in je eerste 3 levensjaren onbewust kiezen voor categorie 1 of 2. En later in je leven zul je tot dit inzicht moeten komen om bewust te kiezen voor 4!

Daarna begint het oefenen.

Ik heb jarenlang gedacht dat ik een minderwaardigheidscomplex had. En voelde me vaak onzeker.

Er was geen noodzaak om van mijzelf te houden, dat deden mijn ouders wel.

Totdat die beide kwamen te overlijden…toen werd het ineens ingewikkeld.

 

Als je nu kiest voor zelfacceptatie en dat je oké bent…dan heb je geen bevestiging meer nodig van anderen. En je kunt de controle pakken over je eigen tijd, je leven. En last but not least, dan kies je voor spannende en leuke dingen buiten je comfortzone zolang jij dat wilt, onafhankelijk van de mening van anderen. Kun je die voelen?

 

Welke categorie heb jij vroeger onbewust gekozen?

Wil je het me laten weten?

 

 

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Hartelijke groeten

Jannemarie

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)