Mag ik u helpen?

door | 5 nov 2019 | 0 Reacties

“Mag ik u helpen?”

Dat was de zin die ik moest gebruiken toen ik bij MC Donalds werkte ruim 30 jaar geleden. Ik vond dat toen een rare zin. Wél beter dan: “Zeg het maar”!

Ik was mij er toen nog niet van bewust dat het een eer is om iemand te mogen helpen. Niet redden, maar helpen. Er zijn meer mensen die willen hélpen dan die geholpen willen worden. Herkenbaar?

 

The way you do anything is the way you do everything.

Een uitspraak die ik van mijn businesscoach leerde. En ja, een beetje structuur in de kleine dingen kan voor een prachtig groot resultaat zorgen. Als je precies en consequent bent.

PROBLEEM

Zo mocht ik een klant helpen die als een kip zonder kop beslissingen nam en iedere keer of te snel of te langzaam was met kiezen. En soms helemaal geen keuze maakte, waardoor anderen dat voor haar deden.

OORDELEN

Zij was erg streng voor zichzelf en had moeite zich te laten helpen. Zij was gewend om de dingen alleen te doen. Ze vond het ongemakkelijk om zich kwetsbaar op te stellen en vond het zelfs gevaarlijk om anderen een kijkje in haar gevoelsleven te geven. Het kon altijd tegen je gebruikt worden.

HANGMATGEVOEL

Waar zij naar verlangde was rust. Ze verlangde naar het hangmatgevoel. Even niks, even gewoon je kwetsbare zelf zijn en genieten van de omgeving. Het strand, kabbelende golfjes, een boek lezen met een lekker drankje binnen handbereik.

SIMPELE OEFENINGEN

Dus toen zijn we samen aan de slag gegaan. Het enige wat nodig was waren een paar gesprekken en wat simpele oefeningen. Ja, ze moest wél even uit haar comfortzone, maar dat wende snel en ze kreeg een setje mooie handvatten mee, die ze de rest van haar leven kan toepassen. En op haar beurt weer door kan geven aan anderen.

 

EEN TOPVROUW

Tegenwoordig kan ze makkelijker hulp vragen en kan ze milder zijn naar zichzelf. Eigenlijk heeft ze zelf meer leefruimte gecreëerd. Ze kan haar harnas oprekken en zelfs uitdoen. Een topvrouw en een stuk meer tevreden.

 

Wil jij dat ook? Bel me even.

groetjes Jannemarie

06 23261632

 

 

 

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)