Een klik met jezelf

door | 22 mei 2020 | 0 Reacties

Een klik met jezelf!

 

Vorige week sprak ik een man die het erg moeilijk heeft. Hij woont alleen en vindt zelf dat hij geen “normaal” leven leidt. Whatever that may be…

 

Ik voer regelmatig korte gesprekjes met hem en hij heeft ook wel eens slechte dagen er tussen zitten.

Om niet in detail te treden en het discreet te houden, vat ik het samen als een man met meerdere issues. Ongeveer van mijn leeftijd.

 

Ik probeer altijd luchtig en positief te zijn. En voel per keer even hoe het met zijn energie is. En of hij wel of niet zin heeft in een praatje. Vorige week was hij zeer spraakzaam. Vertelde wat hij met zijn vakantiegeld gedaan had, wat hij die middag nog van plan was en vroeg me nadat hij uitvoerig over zijn buurman had uitgewijd, waar een bepaalde straat in Amersfoort was. Hij wilde weten of dat ver van zijn huis was.

 

En toen zei hij: “Vandaag heb ik een klik met mezelf!”.

Nou, en daar word ik dan zo blij van! Ik gun hem dat zo! En ik vond de uitspraak zo goed gevonden.

Als alles er mag zijn en je vecht niet tegen wat nu is… dan wordt het steeds makkelijker om een klik te voelen met jezelf. Deze man is in staat om zijn dankbaarheid naar mij uit te spreken en vraagt of hij mij mag feliciteren op mijn verjaardag. Hij geeft mij ook wel eens wat extra, zodat de balans in geven en nemen voor hem goed blijft voelen.

 

Ik vind hem een held! Er zijn talloze redenen voor hem om het bijltje erbij neer te gooien en toch kiest hij voor de weg die ertoe leidt dat hij met zichzelf door een deur kan.

Daar heb ik respect voor. En dat inspireert mij.

 

Hoe werkt dat bij jou?

 

Liefs

Jannemarie

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)