Ik ben er klaar mee!

door | 23 feb 2019 | 0 Reacties

OF: Ik stop ermee!

Denk jij dat wel eens? Of zeg je dat wel eens tegen jezelf?

 

Een man die een hoge positie heeft vertelt mij zijn verhaal. We doen een oefening samen tijdens een verdiepingsdag voor coaches. Het blijkt niet mogelijk om te OEFENEN. Het is echt. Ik schrik ervan en hij stelt mij een vraag en met het antwoord, dat ik hem geef shockeer ik hem. Hij is een spirituele man en zegt, dat hij makkelijker met vrouwen omgaat dan met mannen, vooral als het gaat over zijn werksituatie. Hij kan niet hard zijn, nee, hij is zwak. Hij vindt zichzelf zwak en zodra er van hem verwacht wordt om op te treden, krijgt hij vlekken in zijn nek en gaat hij stotteren.

 

Eigenlijk wil hij helemaal niet meer op die plek werken. Hij wil fulltime gaan coachen. Maar ja, die stap is eng en confronterend. We krijgen op deze dag een aantal handvatten om mee aan het werk te kunnen met onszelf en om weer door te geven aan coachees. (vraag er gerust naar als je me spreekt, ik vertel je er graag over!)

 

Ik weet niet hoe het met deze man is afgelopen, het gaat mij ook niet aan. We hebben tenslotte “slechts” met elkaar geoefend. En toch hoop ik dat hij nu coach is, fulltime. Ik gun het hem en zijn coachees. Hij weet namelijk hoe erg het kan zijn op je werk en hoe je jezelf als coach volledig meeneemt in je gesprekken. Dat vind ik een kracht.

 

Ik denk heel vaak aan stoppen. Stoppen met mijn eigen zaak bijvoorbeeld, want het is niet makkelijk. Je moet er OOK dingen voor doen, die ik NIET leuk vind. En het duurt bij mij veel langer dan ik had verwacht om een inkomen te genereren waar ik mezelf mee kan onderhouden. Ik hunker soms zo naar bevestiging dat ik op de goede weg ben en die zoek ik dan meestal buiten mezelf. Terwijl ik weet dat de kracht in mijzelf zit. Maar ja, dat heb ik vaker gehoord van de mensen die bij me komen: Ik weet wat het probleem is, en ook de oplossing, maar nu nog DOEN. Wat daar voor nodig is kan heel verschillend zijn. Het is soms een opmerking van iemand die inspireert tot actie en het kan ook een hele droevige gebeurtenis zijn die jou in beweging zet. En het helpt als je een compliment of een schouderklopje krijgt!

Mijn manier? Zie jezelf als een zon en de ander ook. Geef ruimte aan een ander, nodig uit en gun jezelf ook de ruimte. Geniet van het succes van een ander en maak het niet erger als het even niet gaat bij een ander. Wees het licht voor jezelf, zonder schaduw, altijd, kun jij dat? Dan kan een ander genieten van jouw stralen. Laten we elkaar helpen herinneren hoe het ook alweer werkt.

Als dit je aanspreekt, dan zou de workshop “Van harnas naar hangmat” iets voor je kunnen zijn. Duurt maar twee uur en kost (nu nog) maar € 25,- en je hebt er een leven lang plezier van. Je moet het wel blijven oefenen. Je kunt je aanmelden bij “aanbod”.

 

Liefs Jannemarie

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)