Het moment dat er iemand voor JOU kiest!

door | 27 mrt 2019 | 0 Reacties

HALLELUJA

Vandaag een halleluja blog. Na al die zware kost en belangrijke oorzaken die besproken zijn in voorgaande berichten, nu eindelijk weer eens een juichbericht. Niet omdat het moet, maar omdat het kon en mocht. Zo dankbaar!

 

JA

Gisteren had ik (weer) iemand die een één op één sessie bij mij wilde. Na een uitnodiging van mij, maanden geleden. De keuze voor mij vindt plaats in het hoofd van de ander. Daar heb ik geen invloed op. En ik heb al vaak een NEE gekregen en nog vaker GEEN GEHOOR……Dus als er dan iemand JA tegen je zegt en het ook waar maakt. De moeite neemt om de tijd en energie te steken om de reis naar mij te maken! Dan word ik blij. Dan heeft er iemand voor MIJ gekozen!

 

JE HEBT VOOR JEZELF GEKOZEN

Haha, zul je misschien zeggen, die persoon heeft niet voor JOU gekozen, maar voor zichzelf. Klopt! Als een bus, maar IK mag dus even naast je staan en liefdevol aanwezig zijn, terwijl jij aan jezelf werkt. Dat is voor mij een grote eer.

 

PAARDEN

In plaats van twee uur, werd het bijna een hele dag inclusief lunch. Gelukkig werk ik op een plek waar dat zomaar mogelijk kan zijn. We werkten met de energie en de thema’s die omhoog waren gekomen. En we hebben aan 5 verschillende paarden hulp gevraagd.

 

ENERGIE OM MEE TE WERKEN

Het mooie was, dat de paarden bijna vanzelf naar je toe komen als de vraag bepaald is. Ik laat de coachee altijd zelf kiezen. En vervolgens gaan de “gekozenen” dan (meestal) mee naar de overdekte binnenbak. Ik ben tegenwoordig nooit meer zenuwachtig van tevoren. Wat ik mijn gehele werkende leven altijd wél ben geweest als er iets te gebeuren stond. Werk of privé. Voor mij voelt het als natuurlijk. Het enige waar ik wel eens over nadenk is of er genoeg energie zal zijn om mee te werken. Tot nu toe was dat nog altijd zo.

 

DELEN

Voor mij voelde het alsof ik opnieuw trouwde. Ik bedoel dat ik een hartsverbinding voelde en dat het geven en nemen “delen” wordt. Dat is voor mij de belangrijkste reden om getrouwd te zijn naast liefde. Als je elkaar vrij kunt laten om te groeien en steeds bereid bent om je eigen lessen te leren dan is lief en leed delen het paradijs op aarde, toch? Mona zei het een paar jaar terug al in de reclame spotjes: We gaan “sharen”!

 

MENS ZIJN

Dus ja, het is heerlijk om naast iemand te mogen staan, die in een ontwikkelproces zit. Zonder te helpen. Er gewoon zijn is voldoende. Met compassie en liefde of de Bron, hoe jij het ook noemen wilt én met respect en in vertrouwen. Ben ik nog te volgen? Af en toe een vraag stellen is dan genoeg. Dat is precies hoe ik het ook graag heb.

 

KENNIS DOOR ERVAREN

We zijn allemaal liever aan het helpen dan aan het hulp vragen. En toch, als je vaker hulp durft te vragen in de vorm van procesbegeleiding, dan gun je jezelf groei. En die groei doet ook zeer, maar er komt ook weer ruimte voor een UP. Stilstand is achteruitgang zeggen ze wel eens. En ervaren is beter dan ontvluchten, ontkennen, onderdrukken of reageren. Hoe erg is het? Dat is een veel betere vraag dan te proberen een ander te overtuigen van het tegenovergestelde. Eens? Wil je het met me delen wat deze blog bij jou oproept? Het gaat me niets aan, maar ik ben wel nieuwsgierig en leergierig. Oprecht geïnteresseerd in jouw mening.

 

THERE’S A TIME AND A PLACE FOR EVERYTHING

Als jij jouw verdriet of vreugde durft te delen in volle glorie. Dan gebeurt er iets met jou. En ook met de ander. Dat vind ik prachtig. Dat is waarom ik coach ben geworden. Vooral omdat ik niet bang ben om mijzelf kwetsbaar op te stellen.

Liefs Jannemarie

 

 

 

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)