Druk met niks

door | 18 mrt 2019 | 0 Reacties

Lig je steeds in dezelfde valkuil?

 

Ken je dat, dat je steeds terugvalt in een oud/bekend patroon en er maar niet vanaf lijkt te komen?

Het kan zijn dat er iets moet, wat je probeert weg te duwen. Dan krijgt dat juist meer kracht.
Het komt ook wel eens voor dat je bijvoorbeeld beschermend bent en het steeds voor iemand op wil nemen. Hierdoor draag je het lot voor een ander. Misschien voelt dat te zwaar voor je.

Of nog anders….je bent maar aan het geven en onbewust wacht je, totdat jij nu eens aan de beurt komt om te krijgen. Dit soort verstrikkingen komen helder aan het licht in het veld bij een opstelling.

 

Waar ik vooral last van kan hebben is dat ik vind dat ik heel druk ben geweest met niks!

Ken jij dat ook? Dat je jezelf hoort vertellen tegen anderen, dat de eerste twee maanden van het jaar omgevlogen zijn. Maar als je nu moet zeggen wat je allemaal bereikt hebt…dan kan ik mijzelf heel makkelijk helemaal klein maken en doen alsof het allemaal niet telt, waar ik mijn tijd aan heb besteed.

 

Deze valkuil, dit patroon is inmiddels herkenbaar. Ik ga dan heel makkelijk naar het gevoel: Ik doe er niet toe. En dat komt omdat ik nog niet heb erkend, dat het patroon mij iets oplevert. Wat het mij oplevert is dat ik mijzelf steeds onder druk wil zetten om steeds beter mijn best te doen. Terwijl ik als ik terug kijk echt heel veel heb neergezet. Maar pas als ik de tijd en de rust neem om dat te doen, kan ik dat ook zien.

 

Dus als het voelt alsof je steeds in dezelfde valkuil loopt, dan kan het zijn dat er een patroon is waar je eerst meer van hebt te leren, voordat je het pas los kan laten.

Welk patroon heb jij bij jezelf ontdekt? En wil je er nu eindelijk eens echt van af?

Ga dan eerst eens onderzoek WAAROM je dat patroon nog hebt. Het levert je iets op! Pas als je dat kunt zien, als je dat kunt erkennen. Vervolgens kun je het oude patroon bedanken en loslaten. Dan pas kun je een nieuw patroon aannemen.

 

 

 

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)