Als je A zegt, hoef je geen B te zeggen

door | 12 apr 2019 | 0 Reacties

How do you want to make a difference?

Waarom het handig is om altijd met je centrum te beslissen..

KIEZEN MET JE CENTRUM

Mijn overtuiging is dat je altijd met je hoofd, hart én hara moet beslissen. En dat zeg ik uit ervaring. Als je alleen met één of twee van die drie kiest of beslist, dan gaat het op termijn ergens wringen.

En daar krijg je steeds meer last van.

DRIE MANIEREN 

Oké, leuk, maar hoe doe ik dat dan?

Er zijn heel veel manieren om er achter te komen of het hele centrum het ergens mee eens is of niet. En ik kan je er 3 leren, die voor mij goed werken.

WAT IS JOUW LEVENSMISSIE?

Maar eerst nog even iets anders. Wie ben je en waarom ben je op aarde? Weet je dat al? Ik wist dat niet. Mijn moeder zei altijd: ”Je bent op de wereld om te doen waar je goed in bent”. Zij is nu al jaren dood, maar ik weet pas sinds kort wat mijn missie is op aarde en of ik daar nu goed in ben….? Dat is een tweede. Ik heb eerst moeten bekijken wat mijn opvoeding met mij had gedaan en nog steeds deed en doet. En vervolgens heb ik geleerd om minder te reageren op anderen. Niet meer alles op mijzelf te betrekken en meer van binnen naar buiten te leven. Ik moest daarvoor accepteren dat mensen boos of teleurgesteld kunnen zijn door iets wat ik doe of laat.

WAT WIL JE DAN? 

Mijn eerste stap was om te ontdekken WAT ik dan echt wilde. En die IK, die kende ik nog niet zo goed. Ik dacht eerst, gewoon slank zijn dan is alles geregeld, maar dat was niet zo.

Om dat alleen al aan jezelf toe te geven vond ik nog niet makkelijk. Ik was heeeel druk met doelen na te streven, waarvan ik dacht dat ze moesten. Dus om het “mijn best doen” op te geven en het leven te laten gebeuren en slechts te focussen op waar IK invloed op heb, dat is een traject wat veel langer heeft geduurd dan ik had gewild. En ondertussen ontevreden zijn met van alles en nog wat, waardoor ik veel mensen het leven zuur heb gemaakt. Maar ik bedoelde het zo goed. Jaja!

DE KRACHT VAN EEN MOEDER 

Ik was op zoek naar tegengas. Op zoek naar een arm om mij heen en ik miste de eerlijke manier van mij weer op mijn plek te zetten, als ik onredelijk was. MIJN MOEDER. Mijn moeder deed dat, zij kon dat. En van niemand anders accepteer(de) ik dat. En nu ben ik weer een stapje verder. Heb er weer wat lessen bijgeleerd. En dat zal wel een continu proces blijven. Dat kan ik accepteren en om dat te onderhouden is af en toe stilte nodig. En soms iets heel spannends doen. Zoals achterop de scooter bij mijn zoon. Kleine stapjes, langzaam maar zeker. En het wordt nooit perfect, het is nooit af. Herkenbaar? Hoe zit dat bij jou?

HANGMATGEVOEL 

En nu terug naar dat centrum. Voor mij is beslissen met mijn centrum de ultieme manier om het “hangmatgevoel” creëren. Ik mag namelijk zonder opgaaf van redenen NEE zeggen tegen iets of iemand. En daardoor ben ik meer een mensenmens aan het worden. Ik ben minder “einzelgänger”. Hoe beter ik voor mij, mijn brein, mijn intelligentie , mijn gevoel en mijn intuïtie zorg, des te makkelijker wordt mijn leven. En daarmee waarschijnlijk ook voor mijn medemens. Ik vergeet mijn lijf te noemen.

JIJ BENT BELANGRIJK 

Ik heb slechts invloed op mijn eigen gedrag. Ik heb één lichaam waar ik het op aarde mee mag doen. Mijn kruiwagen voor het leven. Dus ik kies ervoor om gelukkig te zijn, dankbaar en alles wat ik nodig heb zelf te organiseren. En daar heb ik absoluut andere mensen bij nodig. Zodat we kunnen uitwisselen. Want door delen en elkaars mening te horen, kun je zelf groeien en een nieuwe mening vormen. Samen kun je het alleen.   

 

Zo! En nu ga ik eens even heerlijk stofzuigen!

 

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)