Wat kun jij moeilijk accepteren?

door | 3 sep 2019 | 0 Reacties

Als je bereid bent om alles te accepteren wat er is…

 

Vandaag stond er op mijn “to do” lijstje dat ik weer eens een stukje moest schrijven. En als het op mijn lijstje staat dan doe ik het ook. Ondanks dat ik eigenlijk niet zo’n zin heb.

Waarom ik het dan toch doe heeft een aantal redenen:

  • ik wil graag elke dag voldoening in mijn leven
  • als ik het lijstje af heb, geeft dat een goed gevoel
  • ik word steeds betrouwbaarder voor mijzelf als ik doe wat ik mijzelf opdraag

En vooral die laatste maakt dat ik de regie over mijn leven weer steeds beter voel. Dan bedoel ik dat ik mij niet zo druk maak over waar ik geen invloed op heb, maar juist waar ik dat wel heb.

 

En de rest is dus een kwestie van accepteren. Ik heb ondervonden dat als ik kan voelen dat alles er al is en dat ik compleet ben en dat mijn leven goed is zoals het is, dat het mij ontspant. Op een goede manier. Niet dat ik dan maar de hele dag in mijn hangmat lig of voor de TV op de bank. Nee, ik zorg dat ik de leuke en de noodzakelijke dingen in mijn leven mooi combineer en dat maakt me blij.

 

Gisteren hadden we thuis een feestje en ik ben de hele dag druk geweest met de voorbereidingen. En heb een aantal keer moeten beslissen wat ik wél wilde. Omdat er altijd tijd te kort is.

Ook had ik mijzelf een half uurtje pauze gegeven om even bij mezelf te komen. En toen kon ik in alle rust douchen, aankleden en opgemaakt de gasten ontvangen. En dat gaf zo’n goed gevoel!

 

Nu oefen ik dat al een tijdje. Dat pauze nemen om weer even te herbronnen. Heb ik geleerd van Jan Bommerez. En dat helpt mij om weer te beslissen of ik niet per ongeluk met de verkeerde dingen bezig ben. Het steunt me om los te laten wat zonde van de tijd is. Zoals de tafel indeling buiten. In plaats van ruzie te maken kan ik dan denken, laat maar, niet de moeite waard om aan vast te houden.

 

Hierdoor had ik een super dag als gastvrouw en als huisvrouw, maar vooral als mijzelf en ik ging moe maar voldaan naar bed. De afwisseling van druk zijn en ontspannen maakt dat ik mijn conditie verbeter en mijn plezier niet (meer) af laat hangen van anderen. Ik zag er vond ik goed verzorgd uit en dan maakt het niet uit of ik complimenten krijg. Mijn eigen bevestiging is de beste.

Ik verwacht niets van een ander

Ik geef mijn eigen grenzen aan

En ik ben tevreden met mijzelf

Hoe werkt dat bij jou?

 

 

 

 

Vraag het e-book aan met gratis tips én gratis mp3 met meditatie.

2 gratis tips incl. meditatie (12 min.)